Recepty na čajové osvěžení v horkých dnech

Letní osvěžující koktejly z čaje

a pro milovníky kávy Frappé

V létě se můžete osvěžit i koktejly z čaje, které připravil profesionální barman MIX-TEE. Zkombinoval vynikající čaje Basilur s ovocnými pyré a šťávami, které vytvářejí lahodný a velmi osvěžující celek.
Čajový základ si připravte vždy dopředu a nechte vychladit buď postupně, nebo zchlaďte rychle ledem.
Pro milovníky kávy, kteří si ji chtějí vychutnat v chladivé podobě, připravil barman MIX-TEE pořádně vychlazené Frappé.



Maracujovo-rozmarýnový ledový čaj

3 cl maracujového pyré
1,5 cl citronové šťávy
čaj Basilur Blood orange
ozdoba: plátek citronu, rozmarýn
Myfilename-20190609093440969
Postup
Naplňte vysokou sklenici ledem (ideálně sklenice pro long drinky) a přelijte je maracujovým pyré, přidejte citronovou šťávu a sklenici dolijte připraveným čajem Basilur Blood orange. Dlouhou lžící vše promíchejte a na závěr ozdobte plátkem citronu a větvičkou rozmarýnu.
Myfilename-20190609093421288












 

Jahodovo-mátový ledový čaj

3 cl jahodového pyré
1,5-2 cl citronové šťávy
čaj Basilur Bood orange
ozdoba: lístky máty, jahody, plátek citronu
Myfilename-20190609093440969_2
Postup
Naplňte vysokou sklenici ledem a přelijte jahodovým pyré. Zastříkněte citronem a doplňte připraveným čajem Basilur Blood orange. Na závěr ozdobte plátkem citronu, lístky máty a rozkrojenou jahodou.
Myfilename-20190609093412489_2






 





Čajový koktejl Asian Blossom

2 cl sirup růže
1,5 cl citronové šťávy
8 cl džusu z liči
čaj Basilur Jasmin
ozdoba: plátek citronu a růže
Myfilename-20190609093450049
Postup
Na přípravu koktejlu budete potřebovat šejkr.
Šejkr naplňte ledem a přidejte růžový sirup, citronovou šťávu a džus z liči. Šejkr zavřete a důkladně celý obsah prošejkrujte. Připravenou směs přelijte do vysoké sklenice a dolijte čajem Basilur Jasmin. Ozdobte plátkem citronu a růže.
Myfilename-20190609093354792_2








 



Čajový koktejl MOTEATO

½ limety
2 lžičky třtinového cukru
6 lístků máty
čaj Basilur Strawberry & Kiwi
Ozdoba: lístky máty a plátek limety
Myfilename-20190609093458633
Postup
Na dno sklenice dejte na menší kousky nakrájenou limetu, zasypte třtinovým cukrem a společně rozmačkejte, aby se limetová šťáva spojila s cukrem. Připravenou mátu dejte do dlaně a druhou dlaní do ní bouchněte. Díky tomu uvolní své aroma, ale nezničíte strukturu lístků. Tento krok můžete také udělat tak, že přidáte lístky máty do sklenice a jen lehce 1-2x promnete lžičkou nebo sqeezerem. Sklenici doplňte vrchovatě ledem a dolijte připraveným čajem Basilur Strawberry & Kiwi. Dlouhou lžící opatrně odspodu promíchejte a ozdobte plátkem limety a lístky čerstvé máty.
Myfilename-20190609093429207_2











Ledová káva FRAPPE

2 kávové lžičky instantní kávy Jardin Guatemala Atitlan
5 cl vody
2 cl sirupu dle výběru (vanilka, karamel, čokoláda) 
mléko
Myfilename-20190609093505952
Postup:
Do sklenice nebo vhodné nádobky, ve které můžete použít např. ruční šlehač, dejte kávu Jardin Guatemala Atitlan, vybraný sirup a vodu. Poté šlehačem vyšlehejte hustou pěnu. Připravenou pěnu dejte do vysoké sklenice a doplňte ji po okraj ledem. Dolijte mlékem a můžete podávat.
Fra