Malinový olej

Malinový olej – olej lisovaný ze semínek plodů maliníku – má žlutou až lehce nazelenalou barvu. V kosmetice se používá jako emolient – látka která napomáhá hydrataci pokožky.

Díky svým vlastnostem je malinový olej skvělý do přípravků pro suchou nebo stárnoucí pokožku, nebo pro péči o rty. Přidat jej můžete do obličejových olejů, krémů a sér. Vhodný je i pro péči o vysušené a poškozené vlasy. Doporučuje se použít jako přídavná složka, nikoliv jako základ přípravku.

Výrobci přírodní kosmetiky malinový olej s oblibou přidávají do ochranných přípravků proti slunci. V současné době se zkoumají právě schopnosti tohoto oleje absorbovat UV-A a UV-B záření.

Malinový olej se velmi dobře vstřebává, udržuje pokožku optimálně hydratovanou a jeho ochrana proti slunci je SPF 28-50. Malinový olej je čistě přírodní náhrada krémů  na opalování s vysokým UV faktorem.

 

 






 

 

 

 

 

Vitamíny snadno a rychle

Sklenice na klíčení 700ml

Naklíčovací sklenice je jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak si doma připravit během několika dní chutné a nutričně bohaté klíčky.. Čerstvé klíčky jsou nejen chuťově dobré, ale i vhodné při řešení některých zdravotních potíží např. cévních, srdečních, při cukrovce. Je to rychlý zdroj vitamínů, minerálů a enzymů.

Pokud naklíčené plodiny konzumujeme syrové, dokáží lidské tělo natolik chytře harmonizovat tak, že hubený člověk po nich přibere a obézní naopak zhubne, to je síla klíčení. Naklíčené plodiny jsou vynikajícím zdrojem energie pro dospívající mládež, starší lidi nebo při rekonvalescenci.

Na jaře všechno klíčí a pučí, tak proč

toho nevyužít i pro naše zdraví?

Klíčené potraviny mají pro zdraví člověka takový nesmírný význam hlavně proto, že obsahují množství enzymů, tolik potřebných, pro jednotlivé metabolické pochody v těle. Např. výhonky řeřichy jsou výborné použít při detoxikaci organismu, obsahují minerální látky jako je draslík, hořčík, vápník, železo, také vitamín C. Řeřicha dodává našemu tělu účinné antioxidanty, posiluje celkově imunitu.

Naklíčovací sklenice Zdravý den® je vyrobena ze zdravotně bezpečného skla. Má speciální šroubovací víčko opatřené síťkou z nerezové oceli, kovový stojánek pro umístění sklenice víčkem dolů a keramický podstavec pro zachycení přebytečné vody, která ze sklenice odkapává po promývání semen. Sítko na víčku sklenice zajišťuje rostlinám dostatečný přísun vzduchu.
Použité materiály a zaoblený tvar sklenice s velkým hrdlem umožňují její snadné mytí. Díky elegantnímu designu bude naklíčovací sklenice Zdravý den účelným a vkusným doplňkem každé kuchyně.

Co lze klíčit?
Jakákoliv semena zeleniny, luštěnin, obilovin nebo bylin, vyjma semen řeřichy a rukoly. Semena musí být celá, nepoškozená a neloupaná.  Používejte semena na klíčení v BIO kvalitě.

Návod klíčení semen
První den: vložte semena do sklenice, našroubujte víčko, zalejte dostatečným množstvím vody minimálně do ¾ nádoby a nechte namáčet po dobu uvedenou na obalu semen. Po skončení namáčení semena důkladně propláchněte vodou, obraťte sklenici dnem vzhůru a několikrát protřepejte, aby vytekla všechna voda. Umístěte sklenici na kovový stojánek šikmo víčkem dolů. Díky tomu bude moci přebytečná voda odkapat na keramickou misku podstavce. Sklenice by měla být umístěna na rovném povrchu na místě s pokojovou teplotou přibližně 20°C mimo dosah přímého světla a zdroje tepla.
Další dny: semena je potřeba pravidelně promývat, aby se namočila a rychle klíčila. Pro zavlažení semen není nutné odstraňovat víčko ze sklenice. Sklenici naplňte přes sítko vodou a po 1–2 minutách vodu vylejte. Pak sklenici umístěte zpět na keramický podstavec. Promývání semen opakujte pravidelně nejméně 2x denně (ráno a večer) a vždy, když se bude zdát, že semena v lahvi vysychají, a to až do sklizení hotových klíčků. Tak jako první den, vždy při promývání opatrně protřepejte sklenici.
Sklizeň: rychlost růstu klíčků závisí na specifických vlastnostech naklíčovaného semena a okolní teplotě. Klíčky vyjměte ze sklenice a buď je ihned konzumujte, nebo je můžete dále uchovávat v chladničce, kde se jejich růst velmi zpomalí. Před konzumací semena propláchnete vodou.

Použití naklíčených výhonků
Hotové klíčky lze přidávat do salátů – zeleninových, listových, těstovinových nebo luštěninových. Použít je na ozdobení pečiva nebo hotových pokrmů, přidávat je do zeleninových nápojů, dresinků, omáček a polévek nebo je můžeme jíst samostatně.

Obrázek produktu: Sklenice na klíčení, je pouze pro ilustraci vyobrazen s naklíčenými semeny.

 

 

 






 

 

 

 

 

Samahan - nápoj ze Srí Lanky podle prastaré Ayurvédké receptury

  • Instantní nápoj ze Srí Lanky dle prastaré Ayurvédké receptury
  • Skládá se ze 14ti různých bylin které působí v harmonii pro co největší účinek
  • Využíván v Asii a USA jako potravinový doplněk, jedná se obrovský hit
  • Samahan podporuje imunitní systém člověka a je vhodný pro pravidelné užívání
  • Samahan se používá při chřipce, nachlazení, kašli, bolestech hlavy a dalších příznacích spojených s nachlazením
  • Samahan netlumí imunitní systém a nepotlačuje příznaky nemoci. Naopak podporuje tělo v boji s nemocí.
  • Samahan má též protizánětlivé a analgetické účinky, přináší tedy úlevu při nemoci.
  • Je vhodný též pro děti.
  • Ročně se po světě prodá více než 50 milionů kusů a spotřeba stále stoupá.
  • Samahan je možné podávat teplý i studený














Čaj Pu erh - čaj na hubnutí

 

              

Čaj Pu erh je nejstarším čajem světa. V čínské provincii Yunnan se tento černý čaj, který se získává dodatečnou fermentací, pěstuje již více než 1 700 let. A už od začátku má u místních pověst nápoje prospívajícího zdraví.

Pozitivní účinky, které má čaj pu erh na lidský organismus, vyzdvihl v jedné ze svých knih také slavný lékař a farmaceut Čao Süe-min z doby dynastie Čching, jehož díla dodnes platí za důležité prameny tradiční čínské medicíny. "Tento čaj jako žádný jiný je účinným nepřítelem zbytečného a škodlivého tělesného tuku. Podporuje jin a jang a vytváří tak, pokud ho člověk pravidelně pije, dlouhý, zdravý život," opěvuje Süe-min pu erh na stránkách knihy. Nutno dodat, že sám se dožil úctyhodného věku 102 let. Možná i díky tomu, že si po celý svůj život pu erh denně dopřával.

Působením čaje pu erh se zabývala celá řada lékařských studií. Všechny přitom došly k závěru, že pu erh není pouze účinným prostředkem v boji s nadbytečnými kilogramy, jejichž viníkem je nevhodné stravování, ale také účinným a přitom zcela přírodním nápojem zbavujícím organismus zplodin a jedovatých látek. To všechno přitom pu erh zvládá bez jakýchkoliv nežádoucích vedlejších účinků.

Testy na pacientech ukázaly, že popíjením čaje pu erh se nadváhy lze zbavit prakticky v jakémkoliv věku. Lepších výsledků však bylo dosaženo u lidí ve věkové kategorii mezi 40 a 50 lety, u kterých byla zaznamenána více než 80% úspěšnost. Kromě úbytku váhy došlo u všech účastníků testů ke snížení obsahu tuku v krvi, a to konkrétně o 13 %, poklesu hladiny triglyceridů a močové kyseliny. To vše při konzumaci tří šálků čaje pu erh denně po dobu jednoho měsíce.

Rozhodnete-li se i Vy hubnout s čajem Pu erh, vězte, že lepších výsledků dosáhnete tehdy, pokud navíc změníte svou životosprávu, tj. upravíte jídelníček a do svého života zařadíte více pohybu. Vyzkoušet můžete například bleskovou dietu s čajem Pu erh. 

Dejte sbohem vánočním kilům za pomoci bleskové diety s čajem               Pu erh!

Je tu opět nový rok a s ním již tradiční otázka, jak se zbavit kilogramů nabraných během vánočních svátků. A co takhle vyzkoušet týdenní dietu s čajem Pu erh, kterou ve své knize Čaj, který spaluje tuky popisuje čínský lékař Li Wu?

Úspěch této diety je založen na léty i lékařskými studiemi prověřené skutečnosti, že pu erh drží na uzdě chuť k jídlu, a to zcela přirozeně. A přestože se tato dieta může na první pohled jevit jako velmi přísná, pustíte-li se do ní, zjistíte, že pocity hladu nejsou ani zdaleka tak výrazné jako u jiných intenzivních diet. A jak je to vůbec možné? Právě díky popíjení čaje Pu erh, který je základem této diety. Jak uvádí Li Wu, s pomocí této diety zhubli pacienti trpící otylostí způsobenou nadměrným usazováním tuku za jeden týden 10 kilogramů, aniž by je poté opět nabrali zpátky. U těchto lidí navíc došlo k vyloučení tekutiny, která se v jejich organismu usazovala v nadměrném množství.

Jak tedy na to?

RÁNO

Ještě před snídaní si připravte nálev z 10 dcl horké (nikoliv vroucí) vody a jedné čajové lžičky čaje Pu erh. Směs nechte louhovat 5 minut a poté vyjměte. Tento silně koncentrovaný čaj není určen k pití, prostě ho jenom podržte v ústech a převalujte z jedné strany na druhou. Nakonec s čajem vykloktejte a vyplivněte. Tímto započne v těle důležitý proces očisty.

SNÍDANĚ

Připravte si talíř ze sezónního ovoce (např. 1/2 banánu, 1 jablko, 1 kiwi a 1 pomeranč) a oslaďte ho medem.

OBĚD

Mezi 11. a 13. hodinou si z půl čajové lžičky lístků čaje Pu erh postupně připravte a vypijte jeden litr čaje - čajové lístky zalijte vždy čtvrt litrem horké vody, přičemž první nálev nechte louhovat 20 vteřin, druhý 30 vteřin, u třetího nálevu vyjměte čajové lístky po 1 minutě a napočtvrté je necháte působit už 1,5 minuty.

Kolem 13. hodiny snězte velký talíř čerstvého salátu, dochucený troškou oleje, octa a malou špetkou soli. Sníst smíte také 1 talíř vařené rýže nebo rýžové polévky, oboje však bez přídavku soli či jiného koření!

VEČEŘE

Mezi 17. a 19. hodinou vypijte 0,5 litru čerstvě zalitého čaje Pu erh. K večeři si dejte 1 bílý jogurt (natur), plátek knäckebrotu a ovocný talíř, a to ve stejném množství, jako tomu bylo v případě snídaně. Obměňte pouze jednotlivé druhy ovoce.

PŘED SPANÍM

Těsně před tím, než půjdete večer spát, si nezapomeňte vypláchnout a vykloktat ústa čajem Pu erh stejně, jako jste to udělali ráno.

Tuto dietu nedržte déle než jeden týden! Přejeme Vám hodně zdaru při hubnutí:-)

Zdroj informací: Li Wu - Čaj, který spaluje tuky











Cistus -jedinečný bojovník proti virům a bakteriím

Cistus incanus 

Ciscrispusinflower

* VIROVÁ ONEMOCNĚNÍ

* INFEKCE ZPŮSOBENÉ BAKTERIEMI, PLÍSNĚMI A CHLAMYDIEMI

* ZÁNĚTY HORNÍCH CEST DÝCHACÍCH

* SNÍŽENÁ OBRANYSCHOPNOST ORGANISMU 

 

* je účinný především na infekční onemocnění způsobená viry

* působí též proti plísním a chlamydiím

* vhodný je zejména u všech typů zánětů horních cest dýchacích

* pomáhá při infekcích s prolongovaným průběhem, komplikacemi, recidivami a rezistencí na jinou léčbu

* zvyšuje obranyschopnost organismu

* působí jako přírodní antioxidant (neutralizuje volné radikály)

* chrání tkáně při infekci před poškozením zánětem a odpadními toxiny

 

Energetické působení Cistus incanus podle principů TČM

Cistus incanus ovlivňuje především energetické dráhy plic, tlustého střeva, sleziny, tří zářičů (tří ohnišť)  a perikardu. 

 

Nejčastěji lze Cistus incanus spatřit na strmých horských úbočích v teplých oblastech mírného pásu Středozemí a severní Afriky. Divoce rostoucí romantická rostlinka s květy v barvách od bílé po karmínově červenou se nápadně podobá divoké růži. Odtud pramení její lidové označení –­ růže skalní.

Historicky lze dohledat používání rostlin z čeledi cistovitých (Cistus incanus, Cistus ladanifer) až do roku 330 před naším letopočtem. V perské tradiční medicíně, v oblasti dnešního Íránu, patřily tyto byliny mezi nejcennější. V průběhu následujících staletí se užití cistu z Perské říše rozšířilo díky četným obchodním cestám po celém Středomoří, nejvíce mezi Kypr, Itálii, Turecko a Řecko.

Extrakt z rostliny Cistus incanus obsahuje mnoho důležitých prvků, zejména vápník, hořčík, zinek, železo. Zásadní pro jeho působení v lidském organismu je však obsah proantokyanidinů,­ flavonoidů a polyfenolů ve vzájemné vazbě. Byla provedena řada kontrolovaných klinických studií, které prokázaly silné protivirové a protiplísňové účinky cistu, jež díky těmto látkám má.

Cistus incanus je ceněn především pro své schopnosti účinně bojovat s jakoukoliv infekcí. Obsah polyfenolů tvořený vysokou koncentrací jednotlivých fenolů, mj. známých tříslovin, zabraňuje virům v pronikání do buněk, a tím následně eliminuje jejich množení. A to i virům vysoce agresivním. Cistus tedy zabezpečuje účinnou chemicko-fyzikální ochranu využitelnou jak při onemocnění, tak v prevenci. Nejznámější je použití cistu při jakékoliv nákaze označované pojmem zánět horních cest dýchacích, ať již virové, bakteriální, či plísňové.

Druhou silnou zbraní Cistus incanus je jeho schopnost neutralizace volných radikálů a účinné vylučování toxinů z jakýchkoliv patogenů z organismu. Tak opět pomáhá uzdravení tím, že zabraňuje toxické zátěži, poškození tkání, zánětům a dlouhému ohrožení a zatížení obranyschopnosti. V této souvislosti se v praxi osvědčil nejen v případě toxinů z bakteriální infekce (chlamydie), ale i po prodělaném parazitárním onemocnění (svrab). Uvádí se, že cistus je několikanásobně silnějším antioxidantem než například zelený čaj, citron či červené víno, čímž kromě zmiňovaných účinků pomáhá jako prevence při zvyšování obranyschopnosti organismu.

Vzhledem k aktuálním obavám odborné veřejnosti z toho, že viry a bakterie stále více mutují a roste jejich odolnost vůči léčbě, která dosud účinkovala – o stoupající rezistenci na antibiotika nemluvě, představuje Cistus incanus vhodnou volbu pro řešení některých druhů infekčních onemocnění.

 Cistus_incanus_2

 












Představujeme kúru NEERA DETOX

Co je Neera Detox kúra?  

NEERA Detox kúra je prověřený detoxikační program, který obnovuje tělu jeho optimální zdraví. Obsahuje pouze přírodní složky, žádné umělé přídavky, barviva ani konzervanty. Tato detoxikační kúra je naprosto bezpečná, pokud se provádí podle návodu.

Základem je vynechání veškeré pevné stravy.

Místo ní pouze pijeme:

  • nápoj NEERA
  • čistou vodu
  • vlákninu Psyllium nebo slabé bylinkové čaje
  • čistou vodu
  • ráno teplou slanou vodu
  • a po skončení prášek NOPAL z kaktusových fíků

Jde o pečlivě vyváženou směs několika druhů palmových sirupů a nejkvalitnějšího kanadského javorového sirupu stupně C+. Javorový sirup dodává během kúry energii ve formě snadno vstřebatelných cukrů a palmový sirup zajišťuje bohatý přísun minerálů.

Sirup se doplňuje čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.Citronová šťáva má alkalizační efekt na tělo a pomáhá mu rozložit tuky a hlen a navíc je zdrojem množství antioxidantů a vitamínu C.

Do směsi patří ještě kajenský pepř - významný metabolizant, jenž zrychluje tělní oběh a pomáhá tak čistícím účinkům citrónové šťávy. Voda, se kterou se směs míchá, dopraví ostatní složky nápoje do celého těla, dopřává organismu "vnitřní koupel" a odplavuje veškeré uvolněné odpadní látky a toxiny.

Nápoj stimuluje očišťovací proces našeho těla, upokojuje pocit hladu a dodává tělu energii bez toho, aby zatěžoval trávicí trakt. Kromě odstraňování nahromaděných toxinů a obnovení chemické rovnováhy v těle pomáhá kúra efektivně spalovat tuky. Navíc omezuje touhu po jídle a závislosti na pochutinách, což činí z hubnutí ještě přirozenější a příjemnější proces.

Většina lidí, kteří se vydrželi postit po dobu 7 až 10 dnů, uvádí snížení váhy o 3-5 kg! Protože příčinou snížení tělesné váhy není ztráta vody, ale především odbourání nadbytečných tukových zásob, jen velmi malá část váhy se po skončení diety vrátí. Máte-li starost, že více dní v kuse jen o tekuté stravě nevydržíte, můžete vyzkoušet i kratší varianty, jako např. jeden den detoxikační kúry v týdnu nebo i nahrazením jednoho jídla denně.

Příprava nápoje Neera

K přípravě 2 litrů nápoje potřebujete:

  • 1,5 dl čerstvě vymačkané citrónové šťávy (3-4 citróny)
  • 1,5 dl Madal Bal Přírodního stromového sirupu
  • cca 1/2 kávové lžičky kayenského pepře (nebo méně - podle chuti)
  • 1,7 l čisté vody

Postup přidávání jednotlivých položek je následující: nejprve Neera sirup, poté čistou vodu, následuje kayenský pepř a nakonec citronová šťáva. Takto se všechny látky z pepře správně uvolní. Doporučujeme pít Neera nápoj alespoň vlažný nebo teplý, ale ne horký, aby se nezničily vitaminy v citrónové šťávě. Používejte čerstvé citróny, ne koncentrovanou citrónovou šťávu!!!

Délka kúry

Tradiční, doporučovaná délka detoxikačního programu neera® je deset dnů. Ale protože je každý jsme jiný, je nejlepší procítit a promyslet svou aktuální situaci a podle ní vybrat z následujících verzí:

  • 3 dny: zkušební verze, vystačí Vám půllitrové balení Neera sirupu. Pročištění proběhne hlavně v trávicím traktu, ale hlubší "usazeniny" se neodplaví.
  • 7 dnů: zlatá střední cesta.... Jedno balení Madal Bal sirupu (1000 ml) vydrží v průměru 7 dnů. Je dobré ji zopakovat.
  • 10 dnů: Standardní verze, doporučovaná tvůrci diety, ponechává tělo v očistném režimu delší dobu a přináší optimální, hloubkový účinek.
  • 15 dnů: Prodloužená verze vhodná pro každého, kdo chce hlubší pročištění a maximální výsledek.

Jednou týdně: Výborná volba, chcete-li svému trávicímu ústrojí dopřát jednou týdně odpočinek. Vyberte si kterýkoli den v týdnu a v tento den pijte pouze nápoj Neera. Vyzkoušejte tento systém šest týdnů nebo i více. Z dlouhodobého pohledu je to velmi efektivní režim jak pro očištění, tak i pro dosažení optimální váhy.

Po skončení:

Neera Detox kúry doporučujeme začít užívat prášek NOPAL z kaktusových fíků, který vyživuje tělo minerály a vitamíny a zároveň pomáhá metabolismu zpracovávat tuky a cukry. Váš organizmus tak bude schopen udržet po kúře kila dole a zároveň bude vyživen.

Rozmíchejte si jej po ránu ve vodě nebo džusu, vždy se lépe vstřebává nápoj teplý než studený, nebo si jej přimíchejte do ranní obilné kaše.

Program Relax: Nápojem Neera nahraďte jedno jídlo denně. Tento způsob prodlouží přirozenou dobu na očistu – noc, kdy jsou ledviny a játra nejaktivnější. Budete-li to provádět celý měsíc, dosáhnete značného pročištění a obvykle také středně velkého snížení váhy.

Neera Master Program: Ideální detoxikační program, kombinující verzi „Jednou týdně“ s dvojím opakováním 10 denní kúry za rok. Lidé, kteří kůru provádějí pravidelně a po delší dobu, pociťují zázračný účinek na své fyzické, mentální i duchovní zdraví.

Obsah balení Neera detox kúry:

  • 1l - Madal Bal přírodního stromového sirupu
  • 1 X 20g - kayenského pepře
  • leták s podrobným popisem kúry












Kombucha - čajová houba

Kombucha - čajová houba - násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy. 

Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již 200 před naší letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852. 

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus - mateční houbu od ketré se později oddělují houby dceřiné - houba se množí.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Co potřebujeme:

  • Čaj černý nebo zelený - množství 2-8 g litr,  nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon
  • Cukr řepný nebo třtinový - množství 80 g litr.
  • Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
  • Kombuchovou násadu

Postup:

1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30C

2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.

3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.

4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50 oC. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Násada obsahuje fungus cca 7x7cm a kvasný ocet, v němž je kombucha neomezeně uchovávána kvalitní. Jedna násada je vhodná na 5 l čaje - který lze pak již neomezeně množit

Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu

 

 










Konopný čaj - kvalita a výběr v 6 bodech

 

 

1. Země původu

Určitě bychom se měli zajímat o to, odkud konopí pochází. Každý kontinent, každá země, vnímá kvalitu trochu jinak. Pokud jsme z Čech je samozřejmě nejlepší konopný čaj vypěstovaný v České republice. V Čechách se konopí daří a pěstuje se v takovém množství, kde se dá kvalita uhlídat.

Naše konopné čaje jsou pěstované na Litoměřicku a na Vysočině. 

2. Kvalita pěstování konopného čaje

U konopí je velmi důležitá čistota země, na které roste. Má totiž úžasnou schopnost natahovat do sebe vše špatné a dekontaminovat tak půdu. Proto je vhodné volit čaje v bio kvalitě nebo s garantovaným původem, kde se dbá na kvalitu a neznečištěnou pěstební půdu.

Čaje Zelené Země jsou pěstované na pečlivě vybraných místech.

3. Barva konopného čaje

Barva konopného čaje může být od sytě zelené až po hnědou. Jedna věc je vizuální stránka a druhá je účinek. Čaje sklízené dříve jsou více zelené (červenec-srpen), než ty později (záři-listopad). Čaje sklízené později už přirozeně schnou a dozrávají na poli. To je také důvod, proč mají vyšší obsah CBD a dalších kanabinoidů.

Další roli tam hraje sušení. Rychlost sušení a teplota sušení, ta má také výrazný vliv na barvu, chuť i vůni herby.

Nejlepší je pozvolné sušení za nízké teploty. 

4. Chuť konopného čaje

Chuť čaje je jemně trpká a typicky konopná. Stupeň výraznosti si zvolíme každý sám dobou louhování. Můžeme cítit i konopný olej, pokud máme nadrcený čaj, kde byla semínka.

5. Účinky konopného čaje - paličky vs. drťka

Mnozí se domnívají, že čím hezčí paličky konopné herby, tím kvalitnější/účinější čaj. Není to pravda. Paličky konopné herby plní hlavně vizuální roli :-). Někdy může být naopak kvalitnější, co se týče účinků, jemnější frakce čaje.

U rozmělněného čaje si můžete všimnout, že je vlastně z paliček více vyklepána pryskřice, prášek s krystalky kanabinoidů. Jednoduše nepoznáme účinnost čaje tím, že je hezký na pohled.

6. Druhy konopného čaje

- je to ručně sbíraný čaj, který se sklízí nejlépe, dokud jsou kytky konopí zelené. Čaj má svěží, travnatou chuť a je jemný. Je to základní konopný čaj, kterým se nedá nic zkazit. A na co je vhodný? Od bolestí hlavy, stresu, až po snížení cukru a harmonizaci srdeční činnosti...

- ručně sbíraný čaj, jsou to přirozeně rozbité paličky, ze kterých se dostává ven pryskřice, prášek s krystalky kanabinoidů. Čaj má výraznější aroma a chuť. Je to velký nepřítel všech bolestí.

- je strojově sbíraný čaj bez viditelných paliček, který se sklízí, když je konopí dozrálé. Obsah kanabinoidů dozráváním roste. Barva je více hnědá, chuť je výrazná a silná, více zemitá. Vhodné na celkové zklidnění mysli i těla a na dobrý spánek. Harmonizace funkce imunitního systému.

- v sáčcích, ideální na cesty nebo pro ty, co neradi cedí.

- ideální na trávení a dobré dýchání.

- skvělý pro děti a ty, kterým bylinky zrovna nevoní.

- doplňují se v boji proti nachlazení.

- vhodné pro diety a správné fungování lymfy.