Čaj Pu erh - čaj na hubnutí

 

              

Čaj Pu erh je nejstarším čajem světa. V čínské provincii Yunnan se tento černý čaj, který se získává dodatečnou fermentací, pěstuje již více než 1 700 let. A už od začátku má u místních pověst nápoje prospívajícího zdraví.

Pozitivní účinky, které má čaj pu erh na lidský organismus, vyzdvihl v jedné ze svých knih také slavný lékař a farmaceut Čao Süe-min z doby dynastie Čching, jehož díla dodnes platí za důležité prameny tradiční čínské medicíny. "Tento čaj jako žádný jiný je účinným nepřítelem zbytečného a škodlivého tělesného tuku. Podporuje jin a jang a vytváří tak, pokud ho člověk pravidelně pije, dlouhý, zdravý život," opěvuje Süe-min pu erh na stránkách knihy. Nutno dodat, že sám se dožil úctyhodného věku 102 let. Možná i díky tomu, že si po celý svůj život pu erh denně dopřával.

Působením čaje pu erh se zabývala celá řada lékařských studií. Všechny přitom došly k závěru, že pu erh není pouze účinným prostředkem v boji s nadbytečnými kilogramy, jejichž viníkem je nevhodné stravování, ale také účinným a přitom zcela přírodním nápojem zbavujícím organismus zplodin a jedovatých látek. To všechno přitom pu erh zvládá bez jakýchkoliv nežádoucích vedlejších účinků.

Testy na pacientech ukázaly, že popíjením čaje pu erh se nadváhy lze zbavit prakticky v jakémkoliv věku. Lepších výsledků však bylo dosaženo u lidí ve věkové kategorii mezi 40 a 50 lety, u kterých byla zaznamenána více než 80% úspěšnost. Kromě úbytku váhy došlo u všech účastníků testů ke snížení obsahu tuku v krvi, a to konkrétně o 13 %, poklesu hladiny triglyceridů a močové kyseliny. To vše při konzumaci tří šálků čaje pu erh denně po dobu jednoho měsíce.

Rozhodnete-li se i Vy hubnout s čajem Pu erh, vězte, že lepších výsledků dosáhnete tehdy, pokud navíc změníte svou životosprávu, tj. upravíte jídelníček a do svého života zařadíte více pohybu. Vyzkoušet můžete například bleskovou dietu s čajem Pu erh. 

Dejte sbohem vánočním kilům za pomoci bleskové diety s čajem               Pu erh!

Je tu opět nový rok a s ním již tradiční otázka, jak se zbavit kilogramů nabraných během vánočních svátků. A co takhle vyzkoušet týdenní dietu s čajem Pu erh, kterou ve své knize Čaj, který spaluje tuky popisuje čínský lékař Li Wu?

Úspěch této diety je založen na léty i lékařskými studiemi prověřené skutečnosti, že pu erh drží na uzdě chuť k jídlu, a to zcela přirozeně. A přestože se tato dieta může na první pohled jevit jako velmi přísná, pustíte-li se do ní, zjistíte, že pocity hladu nejsou ani zdaleka tak výrazné jako u jiných intenzivních diet. A jak je to vůbec možné? Právě díky popíjení čaje Pu erh, který je základem této diety. Jak uvádí Li Wu, s pomocí této diety zhubli pacienti trpící otylostí způsobenou nadměrným usazováním tuku za jeden týden 10 kilogramů, aniž by je poté opět nabrali zpátky. U těchto lidí navíc došlo k vyloučení tekutiny, která se v jejich organismu usazovala v nadměrném množství.

Jak tedy na to?

RÁNO

Ještě před snídaní si připravte nálev z 10 dcl horké (nikoliv vroucí) vody a jedné čajové lžičky čaje Pu erh. Směs nechte louhovat 5 minut a poté vyjměte. Tento silně koncentrovaný čaj není určen k pití, prostě ho jenom podržte v ústech a převalujte z jedné strany na druhou. Nakonec s čajem vykloktejte a vyplivněte. Tímto započne v těle důležitý proces očisty.

SNÍDANĚ

Připravte si talíř ze sezónního ovoce (např. 1/2 banánu, 1 jablko, 1 kiwi a 1 pomeranč) a oslaďte ho medem.

OBĚD

Mezi 11. a 13. hodinou si z půl čajové lžičky lístků čaje Pu erh postupně připravte a vypijte jeden litr čaje - čajové lístky zalijte vždy čtvrt litrem horké vody, přičemž první nálev nechte louhovat 20 vteřin, druhý 30 vteřin, u třetího nálevu vyjměte čajové lístky po 1 minutě a napočtvrté je necháte působit už 1,5 minuty.

Kolem 13. hodiny snězte velký talíř čerstvého salátu, dochucený troškou oleje, octa a malou špetkou soli. Sníst smíte také 1 talíř vařené rýže nebo rýžové polévky, oboje však bez přídavku soli či jiného koření!

VEČEŘE

Mezi 17. a 19. hodinou vypijte 0,5 litru čerstvě zalitého čaje Pu erh. K večeři si dejte 1 bílý jogurt (natur), plátek knäckebrotu a ovocný talíř, a to ve stejném množství, jako tomu bylo v případě snídaně. Obměňte pouze jednotlivé druhy ovoce.

PŘED SPANÍM

Těsně před tím, než půjdete večer spát, si nezapomeňte vypláchnout a vykloktat ústa čajem Pu erh stejně, jako jste to udělali ráno.

Tuto dietu nedržte déle než jeden týden! Přejeme Vám hodně zdaru při hubnutí:-)

Zdroj informací: Li Wu - Čaj, který spaluje tuky











Kombucha - čajová houba

Kombucha - čajová houba - násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy. 

Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již 200 před naší letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852. 

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus - mateční houbu od ketré se později oddělují houby dceřiné - houba se množí.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Co potřebujeme:

  • Čaj černý nebo zelený - množství 2-8 g litr,  nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon
  • Cukr řepný nebo třtinový - množství 80 g litr.
  • Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
  • Kombuchovou násadu

Postup:

1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30C

2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.

3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.

4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50 oC. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Násada obsahuje fungus cca 7x7cm a kvasný ocet, v němž je kombucha neomezeně uchovávána kvalitní. Jedna násada je vhodná na 5 l čaje - který lze pak již neomezeně množit

Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu

 

 










Cistus -jedinečný bojovník proti virům a bakteriím

Cistus incanus 

Ciscrispusinflower

* VIROVÁ ONEMOCNĚNÍ

* INFEKCE ZPŮSOBENÉ BAKTERIEMI, PLÍSNĚMI A CHLAMYDIEMI

* ZÁNĚTY HORNÍCH CEST DÝCHACÍCH

* SNÍŽENÁ OBRANYSCHOPNOST ORGANISMU 

 

* je účinný především na infekční onemocnění způsobená viry

* působí též proti plísním a chlamydiím

* vhodný je zejména u všech typů zánětů horních cest dýchacích

* pomáhá při infekcích s prolongovaným průběhem, komplikacemi, recidivami a rezistencí na jinou léčbu

* zvyšuje obranyschopnost organismu

* působí jako přírodní antioxidant (neutralizuje volné radikály)

* chrání tkáně při infekci před poškozením zánětem a odpadními toxiny

 

Energetické působení Cistus incanus podle principů TČM

Cistus incanus ovlivňuje především energetické dráhy plic, tlustého střeva, sleziny, tří zářičů (tří ohnišť)  a perikardu. 

 

Nejčastěji lze Cistus incanus spatřit na strmých horských úbočích v teplých oblastech mírného pásu Středozemí a severní Afriky. Divoce rostoucí romantická rostlinka s květy v barvách od bílé po karmínově červenou se nápadně podobá divoké růži. Odtud pramení její lidové označení –­ růže skalní.

Historicky lze dohledat používání rostlin z čeledi cistovitých (Cistus incanus, Cistus ladanifer) až do roku 330 před naším letopočtem. V perské tradiční medicíně, v oblasti dnešního Íránu, patřily tyto byliny mezi nejcennější. V průběhu následujících staletí se užití cistu z Perské říše rozšířilo díky četným obchodním cestám po celém Středomoří, nejvíce mezi Kypr, Itálii, Turecko a Řecko.

Extrakt z rostliny Cistus incanus obsahuje mnoho důležitých prvků, zejména vápník, hořčík, zinek, železo. Zásadní pro jeho působení v lidském organismu je však obsah proantokyanidinů,­ flavonoidů a polyfenolů ve vzájemné vazbě. Byla provedena řada kontrolovaných klinických studií, které prokázaly silné protivirové a protiplísňové účinky cistu, jež díky těmto látkám má.

Cistus incanus je ceněn především pro své schopnosti účinně bojovat s jakoukoliv infekcí. Obsah polyfenolů tvořený vysokou koncentrací jednotlivých fenolů, mj. známých tříslovin, zabraňuje virům v pronikání do buněk, a tím následně eliminuje jejich množení. A to i virům vysoce agresivním. Cistus tedy zabezpečuje účinnou chemicko-fyzikální ochranu využitelnou jak při onemocnění, tak v prevenci. Nejznámější je použití cistu při jakékoliv nákaze označované pojmem zánět horních cest dýchacích, ať již virové, bakteriální, či plísňové.

Druhou silnou zbraní Cistus incanus je jeho schopnost neutralizace volných radikálů a účinné vylučování toxinů z jakýchkoliv patogenů z organismu. Tak opět pomáhá uzdravení tím, že zabraňuje toxické zátěži, poškození tkání, zánětům a dlouhému ohrožení a zatížení obranyschopnosti. V této souvislosti se v praxi osvědčil nejen v případě toxinů z bakteriální infekce (chlamydie), ale i po prodělaném parazitárním onemocnění (svrab). Uvádí se, že cistus je několikanásobně silnějším antioxidantem než například zelený čaj, citron či červené víno, čímž kromě zmiňovaných účinků pomáhá jako prevence při zvyšování obranyschopnosti organismu.

Vzhledem k aktuálním obavám odborné veřejnosti z toho, že viry a bakterie stále více mutují a roste jejich odolnost vůči léčbě, která dosud účinkovala – o stoupající rezistenci na antibiotika nemluvě, představuje Cistus incanus vhodnou volbu pro řešení některých druhů infekčních onemocnění.

 Cistus_incanus_2

 












Konopný čaj - kvalita a výběr v 6 bodech

 

 

1. Země původu

Určitě bychom se měli zajímat o to, odkud konopí pochází. Každý kontinent, každá země, vnímá kvalitu trochu jinak. Pokud jsme z Čech je samozřejmě nejlepší konopný čaj vypěstovaný v České republice. V Čechách se konopí daří a pěstuje se v takovém množství, kde se dá kvalita uhlídat.

Naše konopné čaje jsou pěstované na Litoměřicku a na Vysočině. 

2. Kvalita pěstování konopného čaje

U konopí je velmi důležitá čistota země, na které roste. Má totiž úžasnou schopnost natahovat do sebe vše špatné a dekontaminovat tak půdu. Proto je vhodné volit čaje v bio kvalitě nebo s garantovaným původem, kde se dbá na kvalitu a neznečištěnou pěstební půdu.

Čaje Zelené Země jsou pěstované na pečlivě vybraných místech.

3. Barva konopného čaje

Barva konopného čaje může být od sytě zelené až po hnědou. Jedna věc je vizuální stránka a druhá je účinek. Čaje sklízené dříve jsou více zelené (červenec-srpen), než ty později (záři-listopad). Čaje sklízené později už přirozeně schnou a dozrávají na poli. To je také důvod, proč mají vyšší obsah CBD a dalších kanabinoidů.

Další roli tam hraje sušení. Rychlost sušení a teplota sušení, ta má také výrazný vliv na barvu, chuť i vůni herby.

Nejlepší je pozvolné sušení za nízké teploty. 

4. Chuť konopného čaje

Chuť čaje je jemně trpká a typicky konopná. Stupeň výraznosti si zvolíme každý sám dobou louhování. Můžeme cítit i konopný olej, pokud máme nadrcený čaj, kde byla semínka.

5. Účinky konopného čaje - paličky vs. drťka

Mnozí se domnívají, že čím hezčí paličky konopné herby, tím kvalitnější/účinější čaj. Není to pravda. Paličky konopné herby plní hlavně vizuální roli :-). Někdy může být naopak kvalitnější, co se týče účinků, jemnější frakce čaje.

U rozmělněného čaje si můžete všimnout, že je vlastně z paliček více vyklepána pryskřice, prášek s krystalky kanabinoidů. Jednoduše nepoznáme účinnost čaje tím, že je hezký na pohled.

6. Druhy konopného čaje

- je to ručně sbíraný čaj, který se sklízí nejlépe, dokud jsou kytky konopí zelené. Čaj má svěží, travnatou chuť a je jemný. Je to základní konopný čaj, kterým se nedá nic zkazit. A na co je vhodný? Od bolestí hlavy, stresu, až po snížení cukru a harmonizaci srdeční činnosti...

- ručně sbíraný čaj, jsou to přirozeně rozbité paličky, ze kterých se dostává ven pryskřice, prášek s krystalky kanabinoidů. Čaj má výraznější aroma a chuť. Je to velký nepřítel všech bolestí.

- je strojově sbíraný čaj bez viditelných paliček, který se sklízí, když je konopí dozrálé. Obsah kanabinoidů dozráváním roste. Barva je více hnědá, chuť je výrazná a silná, více zemitá. Vhodné na celkové zklidnění mysli i těla a na dobrý spánek. Harmonizace funkce imunitního systému.

- v sáčcích, ideální na cesty nebo pro ty, co neradi cedí.

- ideální na trávení a dobré dýchání.

- skvělý pro děti a ty, kterým bylinky zrovna nevoní.

- doplňují se v boji proti nachlazení.

- vhodné pro diety a správné fungování lymfy.










Představujeme kúru NEERA DETOX

Co je Neera Detox kúra?  

NEERA Detox kúra je prověřený detoxikační program, který obnovuje tělu jeho optimální zdraví. Obsahuje pouze přírodní složky, žádné umělé přídavky, barviva ani konzervanty. Tato detoxikační kúra je naprosto bezpečná, pokud se provádí podle návodu.

Základem je vynechání veškeré pevné stravy.

Místo ní pouze pijeme:

  • nápoj NEERA
  • čistou vodu
  • vlákninu Psyllium nebo slabé bylinkové čaje
  • čistou vodu
  • ráno teplou slanou vodu
  • a po skončení prášek NOPAL z kaktusových fíků

Jde o pečlivě vyváženou směs několika druhů palmových sirupů a nejkvalitnějšího kanadského javorového sirupu stupně C+. Javorový sirup dodává během kúry energii ve formě snadno vstřebatelných cukrů a palmový sirup zajišťuje bohatý přísun minerálů.

Sirup se doplňuje čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.Citronová šťáva má alkalizační efekt na tělo a pomáhá mu rozložit tuky a hlen a navíc je zdrojem množství antioxidantů a vitamínu C.

Do směsi patří ještě kajenský pepř - významný metabolizant, jenž zrychluje tělní oběh a pomáhá tak čistícím účinkům citrónové šťávy. Voda, se kterou se směs míchá, dopraví ostatní složky nápoje do celého těla, dopřává organismu "vnitřní koupel" a odplavuje veškeré uvolněné odpadní látky a toxiny.

Nápoj stimuluje očišťovací proces našeho těla, upokojuje pocit hladu a dodává tělu energii bez toho, aby zatěžoval trávicí trakt. Kromě odstraňování nahromaděných toxinů a obnovení chemické rovnováhy v těle pomáhá kúra efektivně spalovat tuky. Navíc omezuje touhu po jídle a závislosti na pochutinách, což činí z hubnutí ještě přirozenější a příjemnější proces.

Většina lidí, kteří se vydrželi postit po dobu 7 až 10 dnů, uvádí snížení váhy o 3-5 kg! Protože příčinou snížení tělesné váhy není ztráta vody, ale především odbourání nadbytečných tukových zásob, jen velmi malá část váhy se po skončení diety vrátí. Máte-li starost, že více dní v kuse jen o tekuté stravě nevydržíte, můžete vyzkoušet i kratší varianty, jako např. jeden den detoxikační kúry v týdnu nebo i nahrazením jednoho jídla denně.

Příprava nápoje Neera

K přípravě 2 litrů nápoje potřebujete:

  • 1,5 dl čerstvě vymačkané citrónové šťávy (3-4 citróny)
  • 1,5 dl Madal Bal Přírodního stromového sirupu
  • cca 1/2 kávové lžičky kayenského pepře (nebo méně - podle chuti)
  • 1,7 l čisté vody

Postup přidávání jednotlivých položek je následující: nejprve Neera sirup, poté čistou vodu, následuje kayenský pepř a nakonec citronová šťáva. Takto se všechny látky z pepře správně uvolní. Doporučujeme pít Neera nápoj alespoň vlažný nebo teplý, ale ne horký, aby se nezničily vitaminy v citrónové šťávě. Používejte čerstvé citróny, ne koncentrovanou citrónovou šťávu!!!

Délka kúry

Tradiční, doporučovaná délka detoxikačního programu neera® je deset dnů. Ale protože je každý jsme jiný, je nejlepší procítit a promyslet svou aktuální situaci a podle ní vybrat z následujících verzí:

  • 3 dny: zkušební verze, vystačí Vám půllitrové balení Neera sirupu. Pročištění proběhne hlavně v trávicím traktu, ale hlubší "usazeniny" se neodplaví.
  • 7 dnů: zlatá střední cesta.... Jedno balení Madal Bal sirupu (1000 ml) vydrží v průměru 7 dnů. Je dobré ji zopakovat.
  • 10 dnů: Standardní verze, doporučovaná tvůrci diety, ponechává tělo v očistném režimu delší dobu a přináší optimální, hloubkový účinek.
  • 15 dnů: Prodloužená verze vhodná pro každého, kdo chce hlubší pročištění a maximální výsledek.

Jednou týdně: Výborná volba, chcete-li svému trávicímu ústrojí dopřát jednou týdně odpočinek. Vyberte si kterýkoli den v týdnu a v tento den pijte pouze nápoj Neera. Vyzkoušejte tento systém šest týdnů nebo i více. Z dlouhodobého pohledu je to velmi efektivní režim jak pro očištění, tak i pro dosažení optimální váhy.

Po skončení:

Neera Detox kúry doporučujeme začít užívat prášek NOPAL z kaktusových fíků, který vyživuje tělo minerály a vitamíny a zároveň pomáhá metabolismu zpracovávat tuky a cukry. Váš organizmus tak bude schopen udržet po kúře kila dole a zároveň bude vyživen.

Rozmíchejte si jej po ránu ve vodě nebo džusu, vždy se lépe vstřebává nápoj teplý než studený, nebo si jej přimíchejte do ranní obilné kaše.

Program Relax: Nápojem Neera nahraďte jedno jídlo denně. Tento způsob prodlouží přirozenou dobu na očistu – noc, kdy jsou ledviny a játra nejaktivnější. Budete-li to provádět celý měsíc, dosáhnete značného pročištění a obvykle také středně velkého snížení váhy.

Neera Master Program: Ideální detoxikační program, kombinující verzi „Jednou týdně“ s dvojím opakováním 10 denní kúry za rok. Lidé, kteří kůru provádějí pravidelně a po delší dobu, pociťují zázračný účinek na své fyzické, mentální i duchovní zdraví.

Obsah balení Neera detox kúry:

  • 1l - Madal Bal přírodního stromového sirupu
  • 1 X 20g - kayenského pepře
  • leták s podrobným popisem kúry












Konopný olej – kdy po něm sáhnout?

Jeho oříšková chuť se dá využít do sladké i slané kuchyně. Vůně je jemná a příjemná. Jeho užívání je zcela bezpečné, neobsahuje žádné psychoaktivní látky a pomáhá při různých neduzích.

Konopný olej působí především jako přírodní antibiotikum. Tělu pomůže získat polynenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6, vitamíny A, B, C, D, E i K, minerály jako železo, hořčík, draslík nebo vápník, ale i enzymy, protiny, fytosteroly.

Najdete v něm i kyseliny – linoleovou a linolovou. Alergiky potěší, že je hypoalergenní a přináší pokožce ideální míru pH.

Konopný olej pomůže při mnoha neduzích

Stačí lžička či lžíce jednou nebo dvakrát denně a problémy pomalu ustupují.

Chcete-li mít doma účinný lék z přírody, konopný olej je to pravé. Užívat vnitřně i zevně jej mohou dospělí i děti.

Jeho účinky:

• * Posílení imunity
• * Předcházení zánětům
• * Protirakovinné působení
• * Pomáhá při akné, ekzémech, plísních, oparech, kvasinkách, spáleninách a dalších kožních           potížích
• * Přispívá k správnému fungování trávicího ústrojí i zácpě
• * Má příznivý vliv na oči
• * Podporuje činnost srdce
• * Přináší úlevu při bolestech svalů, kloubů i páteře a přispívá k regeneraci
• * Chrání ledviny


Konopný olej se užívá po lžičkách, jeho lahvička vydrží na několik týdnů. Vyzkoušejte jej, ať už k užívání vnitřně či zevně a uvidíte, že i vám přinese úlevu a zlepšení zdravotního stavu.


a jeden recept : 

Mrzne, sněží a naše tělo potřebuje zahřívat a posilovat. Zkuste si uvařit tuto dokonalou polévku z celeru, bambor, pórku a špenátu. Bude vám příjemně teplo a doplníte potřebné vitamíny. Konopný olej je nejen příjemným zpestřením.

Příprava:

Na másle zpěníme pórek a česnek (podle chuti - cca 3 - 4 stroužky), přidáme celer, brambory a nakonec vývar s bobkovým listem, vaříme do změknutí. Můžeme přidat konopné semínko. 

Když je vše měkké přidáme špenát, který necháme jen ovadnout,vše rozmixujeme a dochutíme.

Dáme do misek, přidáme lžíci smetany a zakápneme konopným olejem.

Originál recept s vegan smetanou najdete tu.

Složení:

  • konopný olej
  • 1 celer, 1 pórek, šálek brambor
  • hrst špenátu
  • konopná semínka
  • ghí přepuštěné máslo s konopím
  • česnek, sůl, pepř, bobkový list
  • zeleninový vývar
  • kysaná smetana

Čas vaření:

30 minut














Pro vyčerpanou pokožku ......

BigBao je 100% přírodní baobabový olej nejvyšší certifikované bio kvality. Nese označení Certifikovaná přírodní bio kosmetika – CPK bio. Je lisován za studena ze semen stromu baobabu.

BigBao je určen k ošetření obličeje a pokožky celého těla. Intenzivně redukuje známky stárnutí pleti, jako jsou vrásky a jemné linky, navrací pokožce pružnost a přispívá k její regeneraci. Pokožku navíc intenzivně hydratuje, zvláčňuje a vyživuje.

Výsledkem aplikace je okamžitě krásnější a zářivější pokožka.

BIGBAO JE REVOLUČNÍ NOVINKA V PÉČI O PLEŤ

  • OKAMŽITĚ ZLEPŠUJE VZHLED POKOŽKY
  • INTENZIVNĚ REGENERUJE POKOŽKU
  • REDUKUJE ZNÁMKY STÁRNUTÍ PLETI
  • OBSAHUJE 100% KONCENTRACI ÚČINNÉ LÁTKY
  • JDE O LUXUSNÍ PŘÍRODNÍ PRODUKT V BIO KVALITĚ, BEZ OBSAHU SYNTETICKÝCH SLOŽEK
  • JE VHODNÝ PRO OBLIČEJ I CELÉ TĚLO

 

BigBao je balen v luxusní lahvičce s pumpičkovým aplikátorem, který umožňuje snadnou manipulaci.
Bag.Bao je potěšením pro vaši pokožku i zrak.

Baobabový olej je bohatý na obsah antioxidačního vitaminu C, který minimalizuje vrásky, pigmentové skvrny a další známky stárnutí pleti. Obsahuje vitamin A, známý také jako retinol, který dobře proniká do kožních buněk a redukuje vrásky, zpomaluje proces stárnutí pleti, hydratuje a zvyšuje elasticitu pokožky. Hydrataci a zpomalení stárnutí napomáhá také obsažený vitamin E (tokoferol).

Baobabový olej je nazýván také „tekuté zlato“. Není se čemu divit, spojuje v sobě to nejlepší ze síly a odolnosti baobabových stromů. Pokožce přináší unikátní kombinaci vitaminů a dalších účinných látek v přírodní, koncentrované podobě.















Psyllium - s přírodním aromatem - pomeranč

 

Psyllium je rozpustná vláknina, která vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického. S vodou nabobtná a zvětší svůj objem. Vzniklý gel působí příznivě na trávicí trakt.

  • Vyvolává pocit nasycení, čímž zmenšuje touhu po jídle

  • Snižuje vstřebávání tuků ve střevech, čímž podporuje hubnutí

  • Váže na sebe toxické látky

  • Upravuje stolici, zácpy i průjmy

  • Zpomaluje vstřebávání cukrů

  • Působí preventivně proti vysoké hladině cholesterolu a cukru v krvi

  • Je vhodný při očistných kůrách

Složení: Psyllium ( plantago ovata) 96% , přírodní aroma 4%

Použití: 2 čajové lžičky směsi rozmíchejte ve 100 ml vody, čaje nebo šťávy a vypijte 1-2x denně. Můžete je také zamíchat do jogurtu nebo obilné kaše














Čaje Destination

DESTINATION

Francouzský výrobce potravin výhradně v biokvalitě. Mezi speciality této značky patří pomalu pražená káva a široký sortiment všech možných druhů čaje. V naší nabídce naleznete sypané a sáčkované čaje černé, zelené, bílé, polofermentované, rooibos, yerba maté a bylinné směsi.

Bio žlutý čaj Yellow Special N°17 40g

Žlutý čaj je vzácný a speciální druh lehce fermentovaného čaje. Nálev má velmi jemnou hladkou chuť a bledou barvu. Díky nízkému theinu se mu nemusíme vyhýbat ani pozdě odpoledne. Tento čaj je pěstován na ekologických plantážích v čínské provincii Jün-nan (Yunnan). Mladé výhonky se zbírají brzy na jaře. Čaj je zpracováván podobně jako zelený čaj, ale na rozdíl od zeleného čaje se nechá lehce oxidovat pod vlhkým plátnem. Tím se zjemní travnatá chuť a čaj získá na sladkosti. Pro čaje obecně platí, že ekologický původ je u nich velmi důležitý. Jedná se totiž o potravinu, kterou konzumujeme bez oplachování, a veškerá residua pesticidů používaných při konvenčním pěstování tak zůstávají v čaji a mohou přejít do nálevu. 

Bio bílý čaj Bai Mu Dan N°36 50 g

Čínský bílý čaj Bai Mu Dan (neboli bílá pivoňka) se získává sběrem jarních výhonků s pupenem a dvěma mladými lístky, které se nechají na slunci zavadnout dříve, než se pupen rozvine. Barva tohoto čaje není rovnoměrná, ale přechází od zelené až k hnědé se světlými pupeny.  Nálev má jemnou vyváženou chuť a nažloutlou barvu. Díky nízkému theinu se mu nemusíme vyhýbat ani pozdě odpoledne. Tento čaj je pěstován na ekologických plantážích v čínské provincii Fu-ťien (Fujian). Po sběru se výhonky nechají několik dní schnout na slunci, poté se navrší na sebe a nechají několik hodin krátce fermentovat. Pak jsou dosušeny a baleny. S tímto čajem je nutno během zpracování zacházet velmi opatrně, aby nedošlo k poškození buněčné struktury lístků a nadměrné oxidaci. Pro čaje obecně platí, že ekologický původ je u nich velmi důležitý. Jedná se totiž o potravinu, kterou konzumujeme bez oplachování, a veškerá residua pesticidů používaných při konvenčním pěstování tak zůstávají v čaji a mohou přejít do nálevu. 












Super kokos - unikátní spojení se super ingrediencemi

Kokosový olej a jeho složení

Kokosový olej se stal hitem v péči o pokožku i jako zdravá potravina v celosvětovém měřítku.
Vyrábí se lisováním kokosové dužiny. Vysokou kvalitu má tzv. panenský kokosový olej lisovaný za studena. Vůbec nejkvalitnější je kokosový olej z kopry, který obsahuje to nejlepší, co kokosový olej může nabídnout. A právě tento kokosový olej využívá švýcarská společnost Herbamedicus.
I když kokosový olej obsahuje téměř výhradně nasycené mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem (kyseliny: kaprylová, kaprová, laurová, myristová)a dále s dlouhým řetězcem (palmitová, stearová), díky jejich specifickým  vlastnostem mohou zdraví velice prospívat.

Obsah mastných kyselin  kokosovém oleji
Kyselina kaprylová 9%
Kyselina kaprová 10%
Kyselina laurová 52%
Kyselina myristová 19%
Kyselina palmitová 11%
Kyselina olejová 8%
Ostatní 5,3%

Zdravotní účinky kokosového oleje

 

1. Přímá konzumace

Kokosový olej je vhodný pro teplou i studenou kuchyni. Využít se dá také pro smažení (na rozdíl od oblíbeného panenského olivového oleje, který je vhodný pouze pro studenou kuchyni, kvůli nízkému bodu zakouření), neboť se začíná přepalovat až kolem 200 °C. Výborný je také pro přímou konzumaci, např. rozetřením na krajíček chleba podobně jako máslo, vmícháním lžičky oleje do ovesné kaše, a to zejména díky jeho lahodné chuti a jeho schopnosti zjemnit pokrmy, do kterých je přidáván. Zvláště přínosné jsou kombinace kokosového oleje s avokádovým, chia či rakytníkovým olejem. (vhodné  produkty pro přímou konzumaci naleznete zde)

Účinky na zdraví srdce a cév

Dříve nebyl kokosový olej ke konzumaci příliš doporučován díky obsahu nasycených mastných kyselin a potenciálnímu riziku zvýšení hladiny cholesterolu. Poslední vědecké výzkumy přinesly nová poznání v tom smyslu, že naopak kokosový olej srdci prospívá. A to tím, že zvyšuje hladinu příznivě působícího HDL-cholesterolu a snižuje  poměr LDL a HDL cholesterolu. Existují  studie, které udávají, že kyselina laurová zvyšuje významně HDL cholesterol a v případě LDL cholesterolu se vytváří dva jeho neškodné subtypy. Dále, že má příznivý efekt na hemokoagulaci, tedy mírně ředí krev, což je obecně u většiny konzumentů příznivý faktor, který předchází riziku vzniku krevních sraženin a potažmo infarktu či cévní mozkové příhodě.

Pro příznivý efekt na kardiovaskulární systém svědčí i empirická zkušenost: populace Tokelauanů žijících v jižním Pacifiku, získává 60% energie z kokosového oleje a zároveň trpí velmi zřídka  onemocněními srdce a cév. Vhodná je kombinace kokosového a chia oleje, jenž doplňuje příznivé účinky kokosového oleje omega – 3 nenasycenými mastnými kyselinami. (více o Super kokos & Chia)
Omega 3 obsahuje také oblíbené avokádo, které díky obsaženým látkám pomáhá regenerovat klouby a přispívá tak k péči o pohybový aparát. (Více o Super Kokos & Avokádo)

Přírodní antibiotikum, anti-bakteriální, anti-virové a fungicidní (protiplísňové) účinky

Tyto vlastnosti má především kyselina kaprylová a kaprová, ale i laurová. Kaprylová kyselina se běžně používá  jako součást fungicidů a antimikrobiálních prostředků pro desinfekci v průmyslu, potravinářství i obytných prostor. Proti kvasinkám a plísním působí tyto kyseliny i v lidském organismu, proto jsou využívány v západních zemích jako doplňky stravy. Přiměřená konzumace kokosového oleje pomáhá tělu bojovat i s viry a bakteriemi, zejména v období chřipek a nachlazení. K vnitřnímu užívání je zvláště  výhodná kombinace kokosového oleje s rakytníkovým pro posílení imunity. (Více o Super Kokos & Rakytník)

Redukce hmotnosti

Kokosový olej bývá součástí různých diet zejména tím, že potlačuje chuť k jídlu prostřednictvím tvorby ketonů, na které se mastné kyseliny se středním řetězcem přeměňují.  Existují studie, které popisují zvýšené spalování tuků, zlepšení působení inzulínu, snížení akumulace tuku při dlouhodobém používání kokosového oleje.

Účinky na snížení tuku a zvýšení energetického výdeje jsou nejčastěji vysvětlovány tím, že kyseliny se středním řetězcem se snadno vstřebávají a jdou bezprostředně portální cestou do jater, kde dojde k jejich přímému a přednostnímu spalování bez pomoci karnitinu jako přenašeče mastných kyselin do mitochondrií - na rozdíl od mastných kyselin s dlouhými řetězci, přítomnými v běžných olejích, jež se váží  na chylomikrony a jsou transportovány lymfou do celého těla a při přebytku se usazují v tukové tkáni.

Alzheimer, Parkinson, epileptické záchvaty, migrény

Příznivé účinky jsou spojovány právě se zvýšenou produkcí ketonů, které se dostanou do mozku, kde příznivě působí při těchto onemocněních.

2. Kosmetické, vnější  využití

 

Kokosový olej je široce využíván ke kosmetickým účelům, jak k péči o pokožku, tak i v péči o vlasy, nehty, zuby a dutinu ústní. (vhodné  produkty pro péči o tělo a využití v dermokosmetice naleznete  zde)

  • Zvlhčuje a zvláčňuje kůži, působí jako emoliens: široké využití pro suchou kůži, atopický ekzém, lupénku. Výborné je spojení jeho promazávacích schopností s antibakteriálním, anti virovým a protiplísňovým působením. Výborně se doplňuje s konopným olejem k posílení promazávacích, hojivých a protizánětlivých účinků. (Více o Super Kokos & Konopí)
  • Pomáhá bojovat s povrchovými nerovnostmi, akné, striemi, svěděním, povadlou kůží, otoky rtů, kruhy pod očima, vráskami, hyperpigmentací, zčervenáním pokožky, puchýři,  alergickými projevy podrážděním kůže, popraskanými rty i opary,  poškozením kůže  slunečním zářením, přispívá k hojení povrchových ran a jizev, regeneraci kůže po depilaci, ke zpružnění a zvláčnění pleti a pokožky a k lepší hydrataci kůže. Lze jej využít k přípravě pleťových masek, jako masážní či  prostředek nebo jako ochranný a zklidňující  prostředek v případě alergických projevů nebo po opalování. Hojivých a uklidňujících účinků dosáhneme zvláště při použití kombinace kokosového oleje s aloe vera. (Více o Super Kokos & Aloe)
  • Chrání vlasy a vlasové proteiny. I z toho důvodu je kyselina laurová přítomná v kokosovém oleji běžnou součástí šamponů a mýdel. Používá se takto ve formě vlasových zábalů, které mohou mít překvapivé účinky jako je zlepšení lesku, poddajnosti a celkového vzhledu vlasů. Při dlouhodobém používání může kokosový olej  velmi přispět k regeneraci poškozených vlasů například vlivem chemoterapie, slunečního záření nebo jiných, vnitřních příčin. Zvláště populární a osvědčená je v tomto směru kombinace s chia olejem. (Více o Super Kokos & Chia).
  • Bělí zuby, pomáhá udržovat zdraví v dutině ústní, odstraňuje  zápach z úst. Lze jej používat namísto zubní pasty nebo při péči o chrup zubní pastu střídat s čištěním zubů kokosovým olejem. Po zhruba čtrnácti dnech používání můžeme pozorovat viditelné vybělení zubů, zejména díky tomu, že jsou ze zubů odstraněny pigmenty způsobené organickými sloučeninami rozpustnými v tucích. Kombinace kokosového oleje s rakytníkem posílí hojivý účinek, pokud máme problémy s dásněmi a aftami. (Více o Super Kokos & Rakytník). Čištění zubů kokosovým olejem zajistí svěží dech a odstraní zápach z úst.













Zázvorová šťáva 250ml Wolfberry

Zázvorová šťáva 250ml Wolfberry 

najdete v našem  e-shopu

Zázvorová šťáva 250ml Wolfberry. 2kg nejkvalitnějšího zázvoru v 500ml šťávy v čisté formě! Síla zázvoru koncentrovaná v několika kapkách šťávy. Pohodlná a rychlá příprava nápojů a pokrmů obsahujících zázvor. 

O tom, že je zázvor vynikající koření, bez kterého se při přípravě některých jídel a nápojů nelze obejít, o tom není pochyb. Že má zázvor navíc mnoho pozitivních účinků na lidský organismus je další nezanedbatelný fakt. Naštěstí se proto zázvor ať čerstvý, tak sušený, kandovaný nebo mletý vyskytuje téměř v každé kuchyni. My máme tu čest vám představit zázvor v jeho unikátní formě – ve formě čisté šťávy. 

Výroba zázvorové šťávy je velice náročný proces, který vyžaduje speciální technologii. Je to dané tím, že vlákna zázvoru ničí běžně používané odšťavňovače, takže toto zpracovávání je finančně náročné. Právě díky tomu je výrobců zázvorové šťávy nejen v evropském, ale i světovém měřítku opravdu málo, a pokud už někdo šťávu vyrábí, šetří s ní jako se šafránem. 

Zázvorová šťáva obsahuje vysoký podíl gingerinu a je vhodná pro přípravu jak teplých, tak studených nápojů. Doporučujeme ji dochutit citronem, limetkou, Wolfberry medem, kokosovým cukrem apod. Jedna polévková lžíce zázvorové šťávy vám bez zdlouhavé přípravy vykouzlí během okamžiku ze 3dcl vody, minerálky nebo čaje silný a kvalitní nápoj plný energie, který navíc posílí imunitní systém. Jen pro představu – z 250 ml zázvorové šťávy připravíte 50 sklenic limonády nebo 50 hrnků horkého nápoje. 











Matcha