Bylinný karamel Dolce

Dolce je unikátní výrobek. Je to zkaramelizovaný cukr (nebo fruktoza – Dia Dolce) konzistence medu s přidaným bylinným extraktem jednotlivých bylin - šalvěje, jitrocele nebo černého bezu.

 Lze jej doporučit  při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkových obdobích, dia variantu při diabetické dietě.

Používá se:

-    jako sladidlo všude, kde se používá cukr nebo med, výborné do čajů i kávy,
-    jako med, třeba i na chleba,
-    do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (třeba rajské), na potírání kuřete při pečení,
-    s horkou vodou jako bylinný nápoj, který je zajímavou variantou čaje s účinky jako bylinný čaj,
-    se studenou vodou jako bylinková limonáda. 

Příběh bylinných karamelů DOLCE

Mnoho vděku patří páteru Ferdovi za radu, díky které paní Květa Veselá vyrobila karamel s konzistencí medu pro zdraví dětí i nás dospělých. Páter Ferda přisuzoval karamelu neobyčejný význam. Říkal, že jednou z příčin překyselení žaludku je bílý cukr. Nejlepší je sladit medem nebo cukrem ve formě karamelu. Cukr takto připravený se stává zásaditým a nepotřebuje odebírat tělu minerály pro své další zpracování.

 

Takto připravené bylinné karamelové "medy" jsou vhodné i pro alergiky na včelí produkty, pyl a lepek. Druh vyrobený z fruktózy je vhodný pro diabetiky a všechny jsou vhodným sladidlem při překyselení žaludku nebo pálení žáhy.

Dolcetem lze zcela nahradit bílý cukr, dá se použít na oslazení kávy, čaje, teplého mléka. Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá cukr nebo med.

Od začátku výroby a prodeje (rok 1994) se prokázalo, že jím lze zcela nahradit bílý cukr, dá se jím tedy sladit káva, čaj teplé mléko (i sójové). Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá bílý cukr nebo med. To znamená do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (např. rajské), na potírání kuřete při pečení, do perníku apod. Také lžičky DOLCE se šťávou z ½ citronu přelitá v šálku horkou vodu (nikoli vařící) je lahodný zdravým nápojem, který je zajímavou variantou čaje. Lze doporučit každé ráno nalačno na kořen jazyku jednu lžičku a pomalu nechat rozpustit v krku. Šetří se tak zuby a docílí se potažení sliznice v krku, kde se tak rády chytají bacily. Takto mají mizivou šanci.

Nemá žádné toxické účinky a nehrozí ani předávkování. Je vhodný k dlouhodobému užívání.